Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na ciasto czekoladowe (receptura na 10 porcji)
Składniki:
225 g ciemnej czekolady
270 g masła
4 jaja
150 g cukru
150 g mąki
pół łyżeczki stołowej soli
Sposób przygotowania:
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem. Obok mieszamy jaja z cukrem na gęstą masę. Do jajek dodajemy masę czekoladową i mieszamy powoli trzepaczką, aż masa zacznie odchodzić od brzegów miski. Później dodajemy mąkę przesianą przez sito i szczyptę soli. Gotową masą napełniamy foremki, które smarujemy masłem i obsypujemy kakao, aby się nie przykleiło. Ciasto wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 12 min. Po wyjęciu ciasta z foremki, gdy je przekroimy wypłynie czekolada.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
![od 7 lat](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/7.webp)
Deser z mrożonymi brzoskwiniami. Ten patent to hit!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?