Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na sałatkę z krewetkami
Składniki:
bukiet sałat 150 g
ogórek 25 g
pomidorki cherry 25 g
papryczka chili 1 mała szt.
seler naciowy 1 łodyżka
szczypior z 1 cebulki
krewetki 31/40 (królewskie duże)
sok pomidorowy pikantny
bagietka 3 kromki
Sposób przygotowania:
Sałaty opłukać, porwać na strzępki; warzywa pokroić w cząstki, papryczkę, seler naciowy i szczypiorek w cienkie skośne plastry; krewetki i bagietkę opiec na patelni lub grillu, warzywa wymieszać i przełożyć do miseczki; dodać krewetki i grzankę; polać kilkoma łyżkami soku pomidorowego (można wzbogacić sałatkę pestkami słonecznika, dyni i sezamem oraz ulubionymi kiełkami).
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?