Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na omlet z szynką i szczypiorkiem
Składniki:
3 jajka
szynka 20 g
szczypior 8 g
mąka 20 g
mleko 30 ml
sól, pieprz
masło 15 g
Stopień trudności: łatwy
Czas wykonania: 10 min.
Sposób przygotowania:
Do miski rozbijamy jaja, dodajemy mąkę, mleko, sól i pieprz do smaku. Następnie całość roztrzepujemy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, przysmażamy pokrojoną szynkę i wylewamy masę jajeczną.
Całość smażymy na wolnym ogniu przez 3 minuty, pod przykrywką. Po tym czasie przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowy omlet wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?