Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Miecznik z grilla w oliwie cytrynowej z warzywami śródziemnomorskimi i ziemniaczanymi chipsami
Składniki:
miecznik 200 g
sól
czerwony pieprz
cytryna
oliwa
ziemniaki, warzywa
Sposób przygotowania:
Dorodny, 200-gramowy filet marynujemy w soli i delikatnym czerwonym pieprzu i odkładamy na kilka godzin. Dobrze jest przygotować wcześniej cytrynową oliwę, dodając do oliwy z oliwek odrobinę soku z cytryny i soli.
Na patelnię grillową wlewamy przygotowaną wcześniej oliwę. W wyniku rościeńczenia z cytryną może delikatnie się wzburzyć, ale na czas grillowania ryby, czyli około 2-3 minut, nie powinno to zbytnio przeszkadzać.
Po obsmażeniu ryby podajemy dodatki, czyli klasycznie przygotowane pieczone ziemniaki lub chipsy ziemniaczane oraz mieszankę grillowanych warzyw przygotowanych na tej samej oliwie.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?