Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na hamburgera po polsku

KL
Przepis na hamburgera po polsku
Przepis na hamburgera po polsku KL
Z cyklu "Lubelskie na talerzu" polecamy przepis na hamburgera po polsku prosto z restauracji Ąka.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Składniki:
Mięso mielone
jajko
cebulka
ulubione przyprawy
bułka
czerwona cebula
ogórek kiszony
liść sałaty
plasterek pomidora
sos gotowy lub: musztarda, majonez, keczup

Sposób przygotowania:
Przygotowujemy mięso mielone jak na zwykły kotlet mielony (jajko, bułka, cebula, przyprawy), formujemy płaski kotlet i smażymy go na patelni grillowej.

Obok kotleta smażymy gruby plaster czerwonej cebuli. Bułkę kajzerkę przecinamy na połowę i grillujemy w piekarniku około 4 minut. Przygotowujemy plastry ogórka kiszonego, liść sałaty i plasterek pomidora. Kolejność składników w hamburgerze dowolna.

Jako sos mogą posłużyć ketchup, musztarda bądź majonez.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto