Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Składniki:
Mięso mielone
jajko
cebulka
ulubione przyprawy
bułka
czerwona cebula
ogórek kiszony
liść sałaty
plasterek pomidora
sos gotowy lub: musztarda, majonez, keczup
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy mięso mielone jak na zwykły kotlet mielony (jajko, bułka, cebula, przyprawy), formujemy płaski kotlet i smażymy go na patelni grillowej.
Obok kotleta smażymy gruby plaster czerwonej cebuli. Bułkę kajzerkę przecinamy na połowę i grillujemy w piekarniku około 4 minut. Przygotowujemy plastry ogórka kiszonego, liść sałaty i plasterek pomidora. Kolejność składników w hamburgerze dowolna.
Jako sos mogą posłużyć ketchup, musztarda bądź majonez.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?