Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na filet jagnięcy seignant (krwisty) z konfitowaną echalotką

DS
Przepis na filet jagnięcy seignant z konfitowaną echalotką
Przepis na filet jagnięcy seignant z konfitowaną echalotką Etiuda
Na jesienną niepogodę polecamy przepis na filet jagnięcy (krwisty) z konfitowaną echalotką.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Filet jagnięcy seignant (krwisty) z konfitowaną echalotką

Składniki:
filet jagnięcy
echalotka
pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Na początku oprawiamy filet jagnięcy, usuwamy z niego błony i tłuszcz. Następnie mięsko obsmażamy krótko na patelni grillowej i pieczemy z sondą, włożoną do środka jagnięciny, do uzyskania temperatury 60 stopni w sercu mięsa. Po upieczeniu, podajemy filet z konfitowaną echalotką (inaczej czosnek askaloński lub cebula szalotka).


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas

od 16 lat
Wideo

Policyjne drony na Podkarpaciu w akcji

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto