Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Filet jagnięcy seignant (krwisty) z konfitowaną echalotką
Składniki:
filet jagnięcy
echalotka
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Na początku oprawiamy filet jagnięcy, usuwamy z niego błony i tłuszcz. Następnie mięsko obsmażamy krótko na patelni grillowej i pieczemy z sondą, włożoną do środka jagnięciny, do uzyskania temperatury 60 stopni w sercu mięsa. Po upieczeniu, podajemy filet z konfitowaną echalotką (inaczej czosnek askaloński lub cebula szalotka).
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Policyjne drony na Podkarpaciu w akcji
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?