Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane
Składniki:
polędwica wołowa; sól, pieprz, oregano; oliwa; kapary; parmezan; rukola
Sposób przygotowania:
Polędwicę wołową lekko zasalamy i zostawiamy na 24 godziny w lodówce.
Po tym czasie obsypujemy polędwicę oregano, pieprzem i zawijamy w folię spożywczą, po czym wkładamy tak przygotowane mięso do zamrażarki.
Odwijamy z folii i cienko kroimy na plasterki (najlepiej na krajalnicy)
Układamy jeden obok drugiego na płaskim talerzu, dodajemy kapary, rukolę, wiórki parmezanu skrapiamy oliwą i cytryną. Dekorujemy płatkami lawendy.
Tak przygotowane carpaccio smakuje wyśmienicie.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?