Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane

oprac.: DS
Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane
Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane Old Pub
Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane prosto z restauracji Old Pub w Lublinie

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na carpaccio wołowe w kwiecie lawendy bejcowane

Składniki:
polędwica wołowa; sól, pieprz, oregano; oliwa; kapary; parmezan; rukola

Sposób przygotowania:
Polędwicę wołową lekko zasalamy i zostawiamy na 24 godziny w lodówce.

Po tym czasie obsypujemy polędwicę oregano, pieprzem i zawijamy w folię spożywczą, po czym wkładamy tak przygotowane mięso do zamrażarki.

Odwijamy z folii i cienko kroimy na plasterki (najlepiej na krajalnicy)

Układamy jeden obok drugiego na płaskim talerzu, dodajemy kapary, rukolę, wiórki parmezanu skrapiamy oliwą i cytryną. Dekorujemy płatkami lawendy.

Tak przygotowane carpaccio smakuje wyśmienicie.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto