Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Restauracje w Lublinie

Stek z tuńczyka składniki:
200-300 g...

Restauracje w Lublinie: Zielony Wiatrak dla aktywnych

Restauracje w Lublinie

Restauracje w LublinieStek z tuńczyka składniki: 200-300 g filetu z tuńczyka 2 g czosnku niedźwiedziego 2 g kolendry 25 ml oliwy z oliwek 250 buraków czerwonych 1 łyżka octu winnego 100 g selera 50 g cebuli 100 g masła 1 szt. cytryny 2 łyżki miodu guma ksantanowa sól morska do smaku pieprz młotkowany Sposób przygotowania: Filety z tuńczyka marynować w czosnku niedźwiedzim, pieprzu, kolendrze, oliwie z oliwek i soli morskiej. Ugotowane, obrane buraki i selery pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą na maśle, następnie zmiksować na gęsty gładki mus. Potem zetrzeć skórkę z cytryny i razem z sokiem cytrynowym doprowadzić do wrzenia, dodać miód i wystudzić, dodać ksantan, zmiksować i puścić przez sito. Tuńczyka smażyć na pustej patelni po ok. 1,5-2 min z każdej strony, na końcu dodać masło. Dekorować świeżymi ziołami.

Zobacz również

Festiwal Kwiatów na przedzamczu Książa, co i za ile można zjeść i kupić bez biletu?

Festiwal Kwiatów na przedzamczu Książa, co i za ile można zjeść i kupić bez biletu?

Probierz widział? Przyszły kadrowicz dobił drużynę Casha w Lidze Konferencji

Probierz widział? Przyszły kadrowicz dobił drużynę Casha w Lidze Konferencji

Polecamy

Lublin na trasie ewangelizacyjnej Adama Szustaka. Kaznodzieja zaprasza na spotkanie

Lublin na trasie ewangelizacyjnej Adama Szustaka. Kaznodzieja zaprasza na spotkanie

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia