Lubelskie restauracje: Red Rock City (ZDJĘCIA, PRZEPISY)
Lubelskie restauracje:
Lubelskie restauracje:
Krewetki na maśle
Składniki:
200 g krewetek koktajlowych, pół kostki masła, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz, grzanki, sałata, pomidor, ogórek, cytryna, musztarda, oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Czyścimy krewetki. Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię. Następnie dodajemy krewetki i smażymy je po 1,5 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodajemy odrobinę posiekanego czosnku, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przygotowujemy sałatę z pokrojonym ogórkiem i pomidorami. Polewamy sosem vinegret,
przygotowanym wcześniej z oliwy z oliwek, musztardy i cytryny. Sałatkę podajemy z ziołowymi grzankami.