Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lubelskie restauracje: 

Łosoś z grilla

Składniki:
220 g...

Lubelskie restauracje: Red Rock City (ZDJĘCIA, PRZEPISY)

Lubelskie restauracje:

Lubelskie restauracje:

Łosoś z grilla Składniki: 220 g łososia, cytryna, sól, pieprz, zapiekanka ziemniaczana, sałatka z vinegret, bazylia Sposób przygotowania: Porcję łososia doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie tniemy w "motyla" odpowiedni kawałek, odcinamy na środku tak, by nie naruszyć skóry. Następnie składamy na pół. Łososia kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy po 5 min z jednej strony, w połowie przekręcajac o 90stopni, by powstała kratka. Po zdjęciu z grilla łosoś powinien być delikatnie różowy w środku. Najlepiej podać go z zapiekanką przygotowaną z ziemniaków i z sosem tzatziki. Można dodać wiosenną sałatkę z vinegretem klasycznym, maślano-cytrynowym sosem i meksykańską salsą. Do dekoracji posłużą nam cząstki cytryny i listki bazylii.

Zobacz również

Policja szuka mężczyzny, który zniszczył drzwi stacji benzynowej

Policja szuka mężczyzny, który zniszczył drzwi stacji benzynowej

Piłkarz Lecha: Przepraszam. Jest mi wstyd

Piłkarz Lecha: Przepraszam. Jest mi wstyd

Polecamy

Matura z angielskiego na poziomie rozszerzonym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Matura z angielskiego na poziomie rozszerzonym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Kim są i czym się zajmują dzieci najbogatszych Polaków? Sprawdź te nazwiska

Kim są i czym się zajmują dzieci najbogatszych Polaków? Sprawdź te nazwiska