Lubelskie restauracje: Red Rock City (ZDJĘCIA, PRZEPISY)
Lubelskie restauracje:
Lubelskie restauracje:
Łosoś z grilla
Składniki:
220 g łososia, cytryna, sól, pieprz, zapiekanka ziemniaczana, sałatka z vinegret, bazylia
Sposób przygotowania:
Porcję łososia doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie tniemy w "motyla" odpowiedni kawałek, odcinamy na środku tak, by nie naruszyć skóry. Następnie składamy na pół. Łososia kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy po 5 min z jednej strony, w połowie przekręcajac o 90stopni, by powstała kratka. Po zdjęciu z grilla łosoś powinien być delikatnie różowy w środku. Najlepiej podać go z zapiekanką przygotowaną z ziemniaków i z sosem tzatziki. Można dodać wiosenną sałatkę z vinegretem klasycznym, maślano-cytrynowym sosem i meksykańską salsą. Do dekoracji posłużą nam cząstki cytryny i listki bazylii.