Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lubelskie restauracje: Red Rock City (ZDJĘCIA, PRZEPISY)

Gabriela Bogaczyk
Lubelskie restauracje: 

Łosoś z grilla

Składniki:
220 g łososia, cytryna, sól, pieprz, zapiekanka ziemniaczana, sałatka z vinegret, bazylia

Sposób przygotowania:
Porcję łososia doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie tniemy w "motyla" odpowiedni kawałek, odcinamy na środku tak, by nie naruszyć skóry. Następnie składamy na pół. Łososia kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy po 5 min z jednej strony, w połowie przekręcajac o 90stopni, by powstała kratka. Po zdjęciu z grilla łosoś powinien być delikatnie różowy w środku. Najlepiej podać go z zapiekanką przygotowaną z ziemniaków i z sosem tzatziki. Można dodać wiosenną sałatkę z vinegretem klasycznym, maślano-cytrynowym sosem i meksykańską salsą. Do dekoracji posłużą nam cząstki cytryny i listki bazylii.
Lubelskie restauracje: Łosoś z grilla Składniki: 220 g łososia, cytryna, sól, pieprz, zapiekanka ziemniaczana, sałatka z vinegret, bazylia Sposób przygotowania: Porcję łososia doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie tniemy w "motyla" odpowiedni kawałek, odcinamy na środku tak, by nie naruszyć skóry. Następnie składamy na pół. Łososia kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy po 5 min z jednej strony, w połowie przekręcajac o 90stopni, by powstała kratka. Po zdjęciu z grilla łosoś powinien być delikatnie różowy w środku. Najlepiej podać go z zapiekanką przygotowaną z ziemniaków i z sosem tzatziki. Można dodać wiosenną sałatkę z vinegretem klasycznym, maślano-cytrynowym sosem i meksykańską salsą. Do dekoracji posłużą nam cząstki cytryny i listki bazylii.
Przy ul. Marii Skłodowskiej 3 można się poczuć jak w amerykańskim filmie z ubiegłego wieku. W lokalu o nazwie "Red Rock City" amerykański sen jest bliższy spełnienia. Restauracja znajduje się w piwnicy na tyłach Lubelskiego Domu Technika.

Jak przystało na tradycyjną ofertę zza oceanu, serwuje się tu hamburgery, żeberka czy frytki. Nikt od stołu nie odejdzie głodny. Z kuchni wydobywają się zapachy świeżo upieczonej wołowiny i smażonych ziemniaków.
Cena sowitych dań nie jest wygórowana. Za hamburgera z porcją 200 g wołowiny zapłacimy od 19 do 23 złotych. W tej samej cenie są też żeberka z sałatką. W poszczególne dni tygodnia obowiązują również zniżki. Na przykład w środy zestaw z hamburgerem kosztuje 17 złotych.

Z restauracji korzystają głównie ci, którzy chcą po-wspominać lata 90. Powracają w ten sposób do smaków dzieciństwa.

Do posiłków przygrywa muzyka z lat 60. XX wieku. Rock'n'rollowe dźwięki idealnie pasują do wystroju lokalu, o którym coraz głośniej jest w Lublinie. Czerwone kanapy oraz stoły z obrusami w kratkę zapraszają do spędzenia czasu w gościnnej restauracji.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto