Lubelskie restauracje: Chwila odpoczynku w "Enjoy Club & Bowling"
Lubelskie restauracje
Lubelskie restauracje:
Kąski z kurczaka
Składniki:
2 piersi z kurczaka, 0,3 l litra piwa, 0,3 kg mąki, sól, pieprz, papryka czerwona w proszku, czosnek, 0,2 l oleju słonecznikowego, sos czosnkowy lub meksykański
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy piersi z kurczaka. Kroimy je w kawałki o wielkości 3x3 cm. Następnie zajmujemy się wyrabianiem ciasta na bazie piwa. Do alkoholu dodajemy mąkę, sól, pieprz, paprykę czerwoną i wyciśnięty czosnek. Dokładnie mieszamy przez 5 min do jednolitej masy. Następnie pokrojone kawałki kurczaka wrzucamy do garnka z ciastem. Wszystkie składniki mieszamy. Potem smażymy je na głębokim tłuszczu z każdej strony po co najmniej 6 minut. Przygotowaną potrawę podajemy z sosem czosnkowym oraz meksykańskim.