Lubelskie restauracje: Chwila odpoczynku w "Enjoy Club & Bowling"
Lubelskie restauracje
Lubelskie restauracje:
Pierś z kurczaka
Składniki :
0,5 kg piersi z kurczaka, pół kostki masła, 100 g ryżu jaśminowego, 100 g ryżu czerwonego, 0,3 kg świeżych brokułów, sól morska, pieprz, 200 g śmietany, ser gorgonzola
Sposób przygotowania:
Umytą pierś z kurczaka odsączamy z nadmiaru wody i posypujemy solą morską oraz pieprzem młotkowanym. Później dodajemy masło. Następnie zamykamy worek próżniowy. Gotujemy sous-vide w odpowiedniej temperaturze wody. Oddzielnie gotujemy ryż jaśminowy i czerwony, następnie łączymy. Obgotowujemy brokuł świeży w kąpieli wodnej z dodatkiem soli do 10 minut. Przygotowujemy sos składający się ze śmietany oraz sera gorgonzola. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.