Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Lubelskie restauracje: 

Łosoś w burakach

Składniki:
cały...
fot. MG

Lubelskie restauracje: Chwila odpoczynku w "Enjoy Club & Bowling"

Lubelskie restauracje

Lubelskie restauracje: Łosoś w burakach

Składniki: cały filet z łososia, 200 g buraków, 50 g gruboziarnistej soli, 2 łyżki młotkowanego pieprzu, świeża papryka w trzech kolorach, świeże kiełki, sos jogurtowo-ziołowy, grzanki Sposób przygotowania: Obieramy buraki, następnie trzemy je na tarce o średnich oczkach. Potem umieszczamy je w misce z solą, pieprzem. Układamy łososia skórą do dołu w brytfannie lub innym dużym naczyniu. Nakładamy na rybę marynatę i zakrywamy naczynie folią spożywczą. Wkładamy do lodówki. Potem zmywamy dokładnie marynatę i osuszamy łososia. Następnie wkładamy go do worka próżniowego i gotujemy metodą sous-vide. Po ugotowaniu, kroimy go w kawałki i układamy na warzywach, polewamy sosem.

Zobacz również

Festiwal Piosenki Angielskiej w Osieku. Wystąpiło wielu uczniów (ZDJĘCIA)

Festiwal Piosenki Angielskiej w Osieku. Wystąpiło wielu uczniów (ZDJĘCIA)

Policjanci testowali swoje umiejętności jazdy motocyklem. Zobacz zdjęcia!

Policjanci testowali swoje umiejętności jazdy motocyklem. Zobacz zdjęcia!

Polecamy

Święto muzyki reggae, czyli Marleyki w Wirydarzu CK

Święto muzyki reggae, czyli Marleyki w Wirydarzu CK

Pomysł na wycieczkę? Zamek Krzyżtopór to skarbiec historii i ciekawostek

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy