Lubelskie restauracje: Chwila odpoczynku w "Enjoy Club & Bowling"
Lubelskie restauracje
Lubelskie restauracje:
Łosoś w burakach
Składniki:
cały filet z łososia, 200 g buraków, 50 g gruboziarnistej soli, 2 łyżki młotkowanego pieprzu, świeża papryka w trzech kolorach, świeże kiełki, sos jogurtowo-ziołowy, grzanki
Sposób przygotowania:
Obieramy buraki, następnie trzemy je na tarce o średnich oczkach. Potem umieszczamy je w misce z solą, pieprzem. Układamy łososia skórą do dołu w brytfannie lub innym dużym naczyniu. Nakładamy na rybę marynatę i zakrywamy naczynie folią spożywczą. Wkładamy do lodówki. Potem zmywamy dokładnie marynatę i osuszamy łososia. Następnie wkładamy go do worka próżniowego i gotujemy metodą sous-vide. Po ugotowaniu, kroimy go w kawałki i układamy na warzywach, polewamy sosem.