Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lubelskie bez dioksyn

Anna Jasińska
Anna Jasińska
Ze sklepów na terenie Lubelszczyzny ma zniknąć mięso, zawierające szkodliwe dioksyny. W Polsce znalazły się dlatego, że do ich produkcji użyto wieprzowiny pochodzenia irlandzkiego.

Kostki smalcu Agro-Top produkowane w okolicach Siedlec i Łukowa, smalec firmy Jagr z Warlubia, szynka z wytwórni Salami Igloomeat – Sokołów z Dębicy, pasztety Wielkopolskiej Wytwórni Żywności Profi z Garbowa - to właśnie do ich produkcji użyto wątroby wieprzowej, importowanej z Irlandii. Sanepid uspokaja jednak, że dioksyny zagrażają naszemu zdrowiu jedynie przy spożyciu dużej ilości zanieczyszczonego mięsa.

Źródło: Radio Lublin

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto