Po raz czwarty cukiernie, firmy, piekarnie, restauracje będą mogły pochwalić się swoimi specjałami. W tym roku na liście zgłoszonych smakołyków pojawiły się: chleb słonecznikowy, strucla makowa, gryczak staropolski, golonka pieczona w powidłach, bułki grahamki, domowe ciastka kruche czy pierogi wiejskie.
Jury w skład którego wchodzą eksperci z dziedziny higieny, jakości oraz technologii żywności i żywienia już czekają by z apetytem skosztować potraw.
Rozstrzygnięcie konkursu na początku przyszłego roku.
DK
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?