Po raz 8 odbył się ogólnopolski konkurs "Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów", w którym swoje potrawy zaprezentowało kilkudziesięciu wystawców. Dania rywalizowały w takich kategoriach jak produkty pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, napoje i inne potrawy. Każdy z jurorów musiał posmakować każdej z nich, co nie było łatwym zadaniem ze względu na ich ilość. - Jestem już w połowie i jest ciężko. Musze zrobić swobie przerwę by dobrnąc do końca - mówi Mieczysław Kseniak dyrektor Muzeum Wsi Lubelskiej a zarazem jeden z jurorów konkursu.
Zwiedzającym przygrywały także lokalne zespoły ludowe.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?