To finał podróży Smaków Lubelszczyzny przez Polskę.
Od godz. 14 do 20 odbywać się będą pokazy kulinarne. O godz. 15.30, 17 i 19.30 trzy części koncertu „Smakuj życie z Federacją”. Lubelscy bardowie po koncertach będą sprzedawać płyty i rozdawać autograf.
Przez cały czas trwania imprezy organizatorzy będą częstować publiczność gorącym forszmakiem po lubelsku, cebularzami, jaglakami i gryczakami z piekarni Tadeusza Pęzioła w Lublinie, kazimierskimi kogutami maślanymi, śliwką nałęczowską, antystresowym ciasteczkami orkiszowymi, które zostały upieczone według receptury św. Hildegardy z Bingen.
Smakowicie zapowiada się degustacja długodojrzewających serów żółtych Old Poland, które są wytwarzane w „Spomleku” na podstawie receptur pozyskanych od potomków Olendrów w gminie Sławatycz. Oraz prezentacja słynnych miodów lubelskich.
Na dzieci czekają zabawy i konkursy, układanie gigantycznych puzli, malowanie twarzy i gry planszowe. Wstęp wolny.
Tak wyglądały Smaki Lubelszczyzny w Złotych Tarasach w Warszawie:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?