Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Rozkręć ciasto z Restauracją Giuseppe. Maestro zaprasza na warsztaty robienia pizzy

Marcin Jaszak
Fot. Restauracja Giuseppe
Włoska Restauracja Giuseppe wita wiosnę z miłośnikami pizzy podczas warsztatów „Włoska pizza z domowej kuchni”. Najbliższe wspólne rozkręcanie cista i pieczenie już 9 kwietnia.

Warsztaty poprowadzi maestro Jakub Chmielarczyk.

- Pod jego okiem nauczysz się kulkowania ciasta, dzięki czemu poczujesz jego strukturę, rozkręcania ciasta tak, aby placek był okrągły i cienki. Poznasz różne formy wypieków takie jak: pizza gourmet, foccacia, panuozzo, które możesz wykorzystać także na zimno. Ponadto, pokażemy Ci, jak przygotować składniki, by najlepiej smakowały na pizzy, kilka różnych, gotowych kompozycji, które możesz zastosować w domu oraz triki, które zbliżą twój piekarnik do parametrów profesjonalnego pieca do pizzy - pisze organizator.

Warsztaty „Włoska pizza z domowej kuchni”

Miejsce:
Restauracja Giuseppe, ul. Hipoteczna 3.

Termin: 9 kwietnia godz. 18, czas trwania: około 2,5 godziny.

Bilety: 120 zł, do nabycia w sklepie internetowym Giuseppe.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto