MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 51
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chińskie Specjały

„Gościć jak w Polsce, karmić jak w...
fot. Małgorzata Genca

Orientalnie i na ostro lub słodko i z czekoladą. Oto czym kuszą gości nowe restauracje w Lublinie

Chińskie Specjały „Gościć jak w Polsce, karmić jak w Chinach” – to motto przyświeca właścicielom Chińskich Specjałów. Restauracja przy ul. Peowiaków otwarta jest od tygodnia. Wielbiciele orientalnych smaków znajdą tu dania mięsne i wegańskie. M.in. baraninę z marynowanym czosnkiem, smażone pierożki won-ton z wieprzowiną, kalmary w tempurze i karpia w potrawce syczuańskiej na ostro. Odstępstwem od chińskiego menu są sajgonki, czyli specjalność kuchni wietnamskiej. - Wszystko robione jest na miejscu. Wyjątkiem są pierożki, które przyjeżdżają do nas z Warszawy, ale wyrabia je chińska kucharka - mówi Kamila Górna, menadżer restauracji. - Charakteryzują nas wyraziste smaki, ostra kuchnia z prowincji Syczuan – przyznaje Kamila Górna. Wśród przypraw króluje kumin i pieprz syczuański. Najpopularniejszym dodatkiem jest czosnek i marynowane dodatki. Kuchnię prowadzą Baoli Yang i Mingbo Yu. Kucharze pochodzą z Chin, ale od 11 lat mieszkają w Polsce. W dwupiętrowym lokalu znajduje się ok. 85 miejsc siedzących. Ozdobą restauracji jest zajmujący pół ściany obraz przedstawiający Wielki Mur.

Zobacz również

Pożar autokaru na A4. Droga do Katowic zablokowana

Pożar autokaru na A4. Droga do Katowic zablokowana

Pierwsze w nowej kadencji samorządu zebranie wiejskie w gminie Skalbmierz [ZDJĘCIA]

NOWE
Pierwsze w nowej kadencji samorządu zebranie wiejskie w gminie Skalbmierz [ZDJĘCIA]

Polecamy

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Zamość. Przewodniczący Maciej Spozowski apeluje o bezpłatne parkingi

Zamość. Przewodniczący Maciej Spozowski apeluje o bezpłatne parkingi

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna