Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kontrola sanepidu w barze Emka: Klienci mogli zarazić się salmonellą

Jakub Markiewicz
Jakub Markiewicz
Inspektorzy sanepidu wkroczyli dziś do baru Emka przy Narutowicza 69. Najwięcej zastrzeżeń kontrolerzy mieli do sposobu przygotowywania mięsa.

- Klienci mogli zarazić się salmonellą - uważa pracownica sanepidu. Mięso przygotowywane było w niewłaściwych warunkach. - Bar działał niezgodnie z wydaną przez nas decyzją sanitarną. Miał funkcjonować w oparciu o gotowe produkty i półprodukty. Mimo to, przygotowywano tam drób, ryby i mięso wieprzowe - mówi Barbara Sawa - Wojtanowicz z lubelskiego sanepidu.

Inspektorzy mieli również wątpliwości do świeżości produktów.

Pracownicy baru nie mieli aktualnych badań sanitarnych do dokumentacji lekarskiej. Inspektorzy podejrzewają także, że ryby mogły  być powtórnie mrożone.

Podejrzewają, że ryby mogły być powtórnie mrożone. Pracownicy baru nie mieli też aktualnych badań sanitarnych do dokumentacji lekarskiej.- Ukaraliśmy właściciela mandatem w wysokości 500 zł. Skierujemy też wniosek o ukaranie dodatkową grzywną do Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Lublinie. W piątek rano wydamy decyzję z rygorem natychmiastowej wykonalności - zapowiada Sawa - Wojtanowicz.

Oznacza to, że pracownicy lokalu będą mieli wyznaczony termin na poprawienie usterek. Wtedy pracownicy sanepidu ponownie skontrolują bar Emka.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto