11 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jak grillować: zdejmij pasek skórki z banana, nie odrywając...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c6/f5/5ced3a6935060_o_large.jpg)
fot. Scott Veg/flickr.com, CC BY 2.0
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Grillowane banany
Jak grillować: zdejmij pasek skórki z banana, nie odrywając go do końca, rozetnij wzdłuż miąższ i wlej mieszankę rumu z miodem (np. 1 łyżka rumu z 1 łyżką miodu), przykryj paskiem skórki, zawiń banana w folię aluminiową i grilluj 10 min, przekręcając na drugą stronę w połowie pieczenia. Otwórz ostrożnie banana i wygarnij łyżeczką miąższ.
Możesz też przekroić banany wzdłuż wraz ze skórką i piec połówki (lub ćwiartki) owoców miąższem do dołu na niezbyt mocno rozgrzanym grillu.