10 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jak grillować: rozkrój na połówki dojrzałe brzoskwinie (lub...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/49/d4/5ced3a68b02ff_o_large.jpg)
fot. woodleywonderworks/flickr.com, CC BY 2.0
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Przyprawy do owoców
Jak grillować: rozkrój na połówki dojrzałe brzoskwinie (lub inne owoce, np. połówki dużych śliwek czy plastry ananasa), posmaruj lub spryskaj lekko olejem rzepakowym i oprósz mielonym cynamonem lub kardamonem lub mieszanką tych przypraw z dodatkiem goździków.
Możesz też wymieszać kilka łyżek oleju z ziarenkami zeskrobanymi nożem z wnętrza laski wanilii i użyć go jako w charakterze marynaty.