Jakie potrawy nasi przodkowie przygotowywali na wieczerzę wigilijną? Jaką symbolikę miało dodatkowe nakrycie na stole? Jak zdobili izbę, a jak salon? Kiedy pojawiła się choinka i czym ją przystrajano?
Na te i inne pytania związane z wigilijną tradycją i przygotowaniami do świąt Bożego Narodzenia odpowiedzą pracownicy muzeum.
Będzie można skosztować barszczu czerwonego, klusek z makiem i kompotu z suszu – wigilijnych potraw gotowanych na kuchennej płycie. Będzie można ogrzać się w świątecznie zaaranżowanej izbie, a może też i pojeździć saniami.
Kmo.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?