18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rady: Jak przechowywać mięsa

IL
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych
miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia.
2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C)
3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie
rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje.
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia. 2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C) 3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje. Archiwum Polskapresse
Polecamy cenne wskazówki przygotowane przez Jana Kuronia, dotyczące przechowywania mięsa.
od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto