18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2...
fot. Archiwum Polskapresse

Kuchenne rady: Jak przechowywać mięsa

1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia. 2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C) 3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje.

Zobacz również

Słynny aktor Andrzej Grabowski odwiedził bibliotekę w Kazimierzy Wielkiej [ZDJĘCIA]

NOWE
Słynny aktor Andrzej Grabowski odwiedził bibliotekę w Kazimierzy Wielkiej [ZDJĘCIA]

Gladiator w kategorii Odkrycie Sezonu w Superlidze będzie nosił imię Pawła Kotwicy

Gladiator w kategorii Odkrycie Sezonu w Superlidze będzie nosił imię Pawła Kotwicy

Polecamy

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą

Poproszenie o pomoc bywa przerażające. Rozmowa z Dobrosławą Gogłozą z Pomagam.pl

Poproszenie o pomoc bywa przerażające. Rozmowa z Dobrosławą Gogłozą z Pomagam.pl