- Pracownicy sprzątali całą noc – wyjaśnia Barbara Sawa-Wojtanowicz z lubelskiego sanepidu. – Nie ma już przeciwwskazań, by wznowić produkcję pieczywa.
Przypomnijmy, że sanepid skontrolował piekarnię przy Zemborzyckiej w poniedziałek.
W środku latały wróble, było pełno odchodów gryzoni. W produktach pracownicy sanepidu znaleźli szkodniki. Wszędzie łaziły prusaki. - Na ścianach było pełno pajęczyn i było bardzo brudno - tłumaczy Barbara Sawa-Wojtanowicz.
Sanepid nałożył na piekarnię dwa mandaty na kwotę 800 zł.
Piekarnia miała być otwarta już we wtorek, ale pracownicy nie wysprzątali jej należycie. Dopiero wtedy zabrali się za porządki i produkcja ruszyła we środę.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?