Wyświetl ten post na Instagramie.Upały upałami ale na coś czekoladowego zawsze mamy ochotę Dlatego co powiecie na czekoladowe ciacho bez pieczenia? A jak bez pieczenia to piekarnika nie trzeba uruchamiać a nawet możecie nieco ciacho podmrozić Dodatkowo jeżeli ktoś uwielbia konsystencję bajaderki to będzie wręcz zachwycony Składniki: - 100g daktyli - 80g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych bez glutenu - 50g białka roślinnego o smaku toffi @silaroslinpl - 3 łyżki masła orzechowego - łyżka kakao - pół szkl. napoju roślinnego 1) Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min. Po tym czasie je odcedzić i zblendować z masłem orzechowym oraz napojem roślinnym . 2) Taki miks wymieszać ręcznie z mąką oraz białkiem i kakao. 3) Masą wyłożyć blaszkę / pudełko i wstawić do lodówki. * jeśli nie masz białka roślinnego to dodaj więcej mąki owsianej lub zamień na kokosową. ** końcowa konsystencja masy ma być zbita na tyle aby dało się z niej formować np. kulki. #ciacho #ciasto #czekolada #weganizm #bezglutenu #veganbrownies #brownie #sniadanie #przepis #dokawy #wroclaw #pychotka #słodkości #pycha #fitdeser #domowewypieki #zdrowejedzenie #zdroweodzywianie #zdrowadieta #zdroweprzepisy #instafood #foodstagram #czystamicha #deser #jemzdrowo #wiemcojem #zdrowo #healthydessert #foodoftheday #truskawkiPost udostępniony przez Angelika i Monika (@fit_candypandas) Cze 6, 2019 o 5:03 PDT
Upały upałami ale na coś czekoladowego zawsze mamy ochotę Dlatego co powiecie na czekoladowe ciacho bez pieczenia? A jak bez pieczenia to piekarnika nie trzeba uruchamiać a nawet możecie nieco ciacho podmrozić Dodatkowo jeżeli ktoś uwielbia konsystencję bajaderki to będzie wręcz zachwycony Składniki: - 100g daktyli - 80g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych bez glutenu - 50g białka roślinnego o smaku toffi @silaroslinpl - 3 łyżki masła orzechowego - łyżka kakao - pół szkl. napoju roślinnego 1) Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min. Po tym czasie je odcedzić i zblendować z masłem orzechowym oraz napojem roślinnym . 2) Taki miks wymieszać ręcznie z mąką oraz białkiem i kakao. 3) Masą wyłożyć blaszkę / pudełko i wstawić do lodówki. * jeśli nie masz białka roślinnego to dodaj więcej mąki owsianej lub zamień na kokosową. ** końcowa konsystencja masy ma być zbita na tyle aby dało się z niej formować np. kulki. #ciacho #ciasto #czekolada #weganizm #bezglutenu #veganbrownies #brownie #sniadanie #przepis #dokawy #wroclaw #pychotka #słodkości #pycha #fitdeser #domowewypieki #zdrowejedzenie #zdroweodzywianie #zdrowadieta #zdroweprzepisy #instafood #foodstagram #czystamicha #deser #jemzdrowo #wiemcojem #zdrowo #healthydessert #foodoftheday #truskawki
Post udostępniony przez Angelika i Monika (@fit_candypandas) Cze 6, 2019 o 5:03 PDT