Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- Nie bójmy się eksperymentować w kuchni i używać do...
fot. Marek Podgajny

W Lublinie odbył się "Strajk Żywności" (ZOBACZ ZDJĘCIA)

- Nie bójmy się eksperymentować w kuchni i używać do przyrządzania potraw wszystkiego co mamy w lodówce. Marnotrawienie mięsa to chyba największa bolączka. Aby do tego nie dopuścić, wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad. Przede wszystkim mięso trzeba przechowywać w odpowiedniej temperaturze, osuszyć przed zamrożeniem i marynować, co przedłuży jego świeżość - zachęca Jan Kuroń, wnuk Jacka Kuronia, promotor idei niemarnowania żywności w kuchni, który przyjechał do Lublina specjalnie na happening.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Rydułtowach, (28.04-4.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Rydułtowach, (28.04-4.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Płońsku, (28.04-4.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Płońsku, (28.04-4.05.2024)

Polecamy

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Niedziela handlowa przy Jezuickiej. Lubelskie Koziołki zapraszają

Niedziela handlowa przy Jezuickiej. Lubelskie Koziołki zapraszają