Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Trefny Kurczak

Dorota Krupińska
Dorota Krupińska
Wczoraj sanepid zamknął punkt małej gastronomii Złoty Kurczak przy Krakowskim Przedmieściu. Powód? Muchy,mrówki i pleśń.

Lista uchybień była długa. Drób przechowywano w temperaturze 30 stopni. Towary nie miały etykiet. Trudno było ustalić ich termin ważności. Zapiekanki i surówki leżały w temp 13 stopni. Wymagana temperatura to maksymalnie 4 stopnie.

Na przygotowanych zapiekankach była pleśń. Ponadto na zapleczu były mrówki i muchy. Personel nie miał dokumentów potwierdzających badania lekarskie.

Sanepid wręczył mandat w wysokości 500 zł.

od 7 lat
Wideo

Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto