Tradycyjne potrawy lubelskie. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. [ZDJĘCIA]

AP
Potrwa jest połączeniem kaszy gryczanej, sera i przypraw, a wszystko zawinięte jest w liść kapusty.
Potrwa jest połączeniem kaszy gryczanej, sera i przypraw, a wszystko zawinięte jest w liść kapusty. lubelskie.pl/zdjęcia ilustracyjne
Województwo lubelskie ma 250 perełek kulinarnych, które są wpisane na Ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych, co pozwala zajmować nam pierwsze miejsce w kraju. Nasza kuchnia obfituje w dania z kaszy, mięs, grzybów i kapusty, a połączenie tych smaków to uczta kulinarna. Lubelskie może pochwalić się nietuzinkowymi potrawami, które przetrwały pokolenia i nadal pojawiają się na stołach. Przygotowaliśmy 10 dań, które są perłami województwa. Kliknij w przycisk „zobacz galerię” i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Mundial 2022. Pierwsza polska restauracja w stolicy Kataru

Materiał oryginalny: Tradycyjne potrawy lubelskie. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. [ZDJĘCIA] - Lubelskie Nasze Miasto

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie