Gdzie w województwie lubelskim, dostaniesz soczyste i aromatyczne karkówki, żeberka lub szaszłyki z rusztu? Sprawdziliśmy! Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Dlaczego warto grillować?
Dużą, kulinarną zaletą pieczenia na grillu jest to, że metoda ta wydobywa z mięsa oraz warzyw esencję smaku. Potrawy przygotowywane w ten sposób nie tracą ważnych składników odżywczych tj. witaminy i minerały, które tracimy przygotowując dania w tradycyjny sposób. Jedzenie przygotowywane na ruszcie, jest też bardziej dietetyczne, ponieważ pod wpływem działania wysokiej temperatury, wytapia się z niego nawet do 20% tłuszczu.
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?