- Po raz trzeci w tym roku zamknęliśmy ten bar świadczący usługi cateringowe - mówi Barbara Sawa-Wojtanowicz z sanepidu. Inspektorzy mieli wiele zastrzeżeń. Drobny sprzęt produkcyjny i sprzętu pomocniczy był bardzo brudny, zalepiony tłuszczem, resztkami warzyw, w części skorodowany. Zamówione obiady wożone były w brudnych styropianowych opakowaniach. Zamrażarka z kośćmi i skórkami drobiowymi pokryta była wewnątrz grubą warstwą lodu i szronu. - Nie wiadomo jakie produkty tam leżały i kiedy były mrożone - mówi Sawa-Wojtanowicz. Wręczono mandat w wysokości 500 zł.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?