- Bałagan, zły stan sanitarny i obecność szkodników mącznych oraz ślady gryzoni to główne powody zamknięcie piekarni w Niemcach - mówi Barbara Sawa-Wojtanowicz, z lubelskiego sanepidu.
Na podłodze w magazynie, gdzie przechowywano w workach mąkę leżały odchody gryzoni.
- Etykiety na workach były pogryzione, a na mące były odciski łap myszy - mówi Sawa-Wojtanpwicz. Dodatkowo inspektorzy zauważyli, że produkty były źle posegregowane, obok pieczarek leżały bułki. Personel nie miał dokumentacji lekarskiej.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?