Barek mógł sprzedawać gotowe produkty jak drożdżówki, czy napoje, a tymczasem na miejscu produkowano posiłki. Lokal został zamknięty. To nie jedyne naruszenia w barku znajdującego się w Filharmonii Lubelskiej. W trakcie kontroli inspektorzy sanepidu natrafili na przeterminowane produkty. Na serze używanym do produkcji pizzy data ważności skończyła się w listopadzie zeszłego roku. Z kolei masa orzechowa nie powinna być używana od maja 2011 roku.
Inspektorzy sanepidu mieli zastrzeżenia do stanu technicznego barku, zatrudniony tam pracownik nie posiadał odpowiedniej dokumentacji lekarskiej, brakowało też środków do dezynfekcji rąk.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?