- Wszystkie trzy kontrole zakończyły się mandatami w kwotach: 300, 400 i 500 złotych - informuje dr Barbara Sawa-Wojtanowicz, kierownik Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku lubelskiego sanepidu.
Jakie nieprawidłowości wykryli inspektorzy? - Brak dokumentacji do celów sanitarno-epidemiologicznych personelu, brak dezynfekcji naczyń stołowych i bieżącej wody przy umywalce do mycia rąk, używanie do produkcji dań surowców przeterminowanych, stosowanie nieprawidłowej odzieży ochronnej, brak segregacji przechowywanej żywności oraz zły stan sanitarny i techniczny wyposażenia i używanego sprzętu pomocniczego - wylicza Sawa-Wojtanowicz.
Sanepid nie podaje nazw skontrolowanych lokali.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?