Sandra Krzemińska reprezentowała podczas konkursu województwa dolnośląskie. Sandra uczęszcza do Regionalnej Szkoły Turystycznej w Polanicy-Zdroju do klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Tematem głównym konkursu były "Specjały z jabłka raciechowickiego”. Przygotowane przez kucharzy dania były oceniane przez jury składające się z mistrzów tego zawodu. Jury zwracało uwagę nie tylko na efekt końcowy pracy kucharzy. Sprawdzana była organizacja podczas tworzenia potrawy, a także prezencja kompozycji na talerzu.
Sandra Krzemińska za przygotowaną przez siebie potrawę otrzymała wyróżnienie. Uczennica RST przygotowała roladki z pstrąga na karmelizowanych jabłkach w pietruszkowym puree.
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?