Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W nadchodzącej wiosennej edycji festiwalu udział weźmie około 400 restauracji z 35 polskich miast. Ideą przewodnią festiwalu jest walka z marnowaniem żywności. W wydarzeniu wezmą udział również restauracje nie tylko z Lublina, ale również z naszego regionu.
- W trakcie tej edycji Festiwalu nastąpi inauguracja Lubelskie Restaurant Week, pierwszej tak szerokiej i łączącej restauracje z całego regionu odsłony festiwalu. Wśród festiwalowych nowości znajdziemy m.in. Akuku, Bajgiel, Botanikę, Restaurację Na Piętrze - z Kazimierza Dolnego, czy Willę Filiks z Nałęczowa - zapowiadają organizatorzy.
Festiwalowa procedura jest prosta: każdy z lokali proponuje dwie wariacje menu, złożone z 3 dań w promocyjnej cenie 49 złotych. Każda restauracja jest również oceniania, a klienci biorą udział w losowaniu nagród.
Restaurant Week odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia. Lista wszystkich lokali jest na stronie organizatorów.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?