Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week 2019 pod hasłem walki z marnowaniem jedzenia (Lista lokali)

Anna Pawelczyk
16 stołów
16 stołów restaurantweek.pl/mat. organizatora
W środę rusza kolejna edycja Restaurant Week, w którym udział wezmą restauracje z Lublina oraz z regionu.

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W nadchodzącej wiosennej edycji festiwalu udział weźmie około 400 restauracji z 35 polskich miast. Ideą przewodnią festiwalu jest walka z marnowaniem żywności. W wydarzeniu wezmą udział również restauracje nie tylko z Lublina, ale również z naszego regionu.

- W trakcie tej edycji Festiwalu nastąpi inauguracja Lubelskie Restaurant Week, pierwszej tak szerokiej i łączącej restauracje z całego regionu odsłony festiwalu. Wśród festiwalowych nowości znajdziemy m.in. Akuku, Bajgiel, Botanikę, Restaurację Na Piętrze - z Kazimierza Dolnego, czy Willę Filiks z Nałęczowa - zapowiadają organizatorzy.

Festiwalowa procedura jest prosta: każdy z lokali proponuje dwie wariacje menu, złożone z 3 dań w promocyjnej cenie 49 złotych. Każda restauracja jest również oceniania, a klienci biorą udział w losowaniu nagród.

Restaurant Week odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia. Lista wszystkich lokali jest na stronie organizatorów.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Niedziele handlowe mogą wrócić w 2024 roku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto