Przedstawiciele lubelskiego sanepidu skontrolowali restaurację we wtorek.
Okazało się, że stan sanitarny lokalu był fatalny. - Urządzenia chłodnicze były brudne i zakurzone – wyjaśnia Tomasz Lis, kierownik działu żywności Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Lublinie.
W kuchni pod sufitem wisiały kokony moli, a pomiędzy ścianą a lodówkami leżały pudełka na pizzę. W szafce na czyste naczynia były resztki jedzenia oraz brudne naczynia. Produkcja żywności była niedostosowana do warunków w lokalu. Niektóre produkty przechowywano w zbyt wysokiej temperaturze.
- Inspektorzy zamknęli lokal i ukarali właściciela mandatem na 500 zł – informuje Lis.
Sanepid już raz zamknął restaurację, 29 stycznia zeszłego roku. – Wtedy stan sanitarny restauracji był podobny – mówi kierownik.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?