Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

IL
Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem
Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem KL
Polecamy prosty przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

Składniki:
Cebula (ok. 0,5 kg)
Bulion warzywny lub wołowy (ok. 1 l)
Sól, pieprz, tymianek
Masło
Białe wino (ok. 1/2 szklanki)

Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać wino, poddusić. Dodać przyprawy, odparować płyn o połowę, następnie dodać bulion. Podawać ze świeżymi ziołami, grzankami lub tartym parmezanem.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto