Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

IL
Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem
Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem KL
Polecamy prosty przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem

Składniki:
Cebula (ok. 0,5 kg)
Bulion warzywny lub wołowy (ok. 1 l)
Sól, pieprz, tymianek
Masło
Białe wino (ok. 1/2 szklanki)

Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać wino, poddusić. Dodać przyprawy, odparować płyn o połowę, następnie dodać bulion. Podawać ze świeżymi ziołami, grzankami lub tartym parmezanem.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Tajemnica Marchewki

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie