Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na zupę cebulową z tymiankiem i białym winem
Składniki:
Cebula (ok. 0,5 kg)
Bulion warzywny lub wołowy (ok. 1 l)
Sól, pieprz, tymianek
Masło
Białe wino (ok. 1/2 szklanki)
Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać wino, poddusić. Dodać przyprawy, odparować płyn o połowę, następnie dodać bulion. Podawać ze świeżymi ziołami, grzankami lub tartym parmezanem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?