Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na szparagi z masłem i bułką tartą

IL
Przepis na szparagi z masłem i bułką tartą
Przepis na szparagi z masłem i bułką tartą KL
Polecamy przepis na szparagi z masłem i bułką tartą prosto od szefów kuchni restauracji "Etiuda".

Przepisy kulinarne, czyli lubelskie na talerzu

Chrupiące i wykwintne. Ich oryginalny smak sprawia, że mogą być zarówno daniem głównym, jak i dodatkiem do niego. Pamiętajmy, że do najsmaczniejszych zalicza się szparagi gotowane na parze lub duszone i podawane na gorąco z masłem. Równie pyszne są szparagi podawane na zimno z sosem winegret parmezanem lub majonezem.

Szparagi z masłem i bułką tartą

Składniki:
Szparagi
Masło klarowane
Bułka tarta
Sól, pieprz (do smaku)

Sposób przygotowania:
Białe szparagi oczyszczamy ze skórki i gotujemy na parze delikatnie je soląc. Następnie na klarowanym maśle podsmażamy bułkę tartą.

Ugotowane szparagi wykładamy na talerz i polewamy bułką z masełkiem.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto