Przepisy kulinarne, czyli lubelskie na talerzu
Chrupiące i wykwintne. Ich oryginalny smak sprawia, że mogą być zarówno daniem głównym, jak i dodatkiem do niego. Pamiętajmy, że do najsmaczniejszych zalicza się szparagi gotowane na parze lub duszone i podawane na gorąco z masłem. Równie pyszne są szparagi podawane na zimno z sosem winegret parmezanem lub majonezem.
Szparagi z masłem i bułką tartą
Składniki:
Szparagi
Masło klarowane
Bułka tarta
Sól, pieprz (do smaku)
Sposób przygotowania:
Białe szparagi oczyszczamy ze skórki i gotujemy na parze delikatnie je soląc. Następnie na klarowanym maśle podsmażamy bułkę tartą.
Ugotowane szparagi wykładamy na talerz i polewamy bułką z masełkiem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?