Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na stek argentyński na grillowanych szparagach

oprac.: DS
Przepis na stek argentyński na grillowanych szparagach
Przepis na stek argentyński na grillowanych szparagach Old Pub
Chociaż okres wakacyjnych wojaży już za nami, to na kulinarne podróże zawsze warto sobie pozwolić. Na dzisiaj proponujemy państwu stek argentyński na grillowanych szparagach oblany teryaki z domowymi frytkami. Życzymy smacznego

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Stek argentyński na grillowanych szparagach oblany teryaki z domowymi frytkami.

Składniki:
plastry rostbefu wołowego; szparagi zielone (najlepiej świeże); frytki grube; sos sojowy; sos worcester; olej

Sposób przygotowania:
Wołowinę marynujemy w marynacie z sosu sojowego, sosu worcester i oleju około jednej godziny, następnie grillujemy mięso około 5-6 minut z każdej strony.

Zblanszowane szparagi grillujemy na patelni grillowej.

Na talerzu układamy frytki obok szparagi, na nich mięso.

Dekorujemy sosem BBQ oraz świeżym tymiankiem.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto