Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na sernik z brzoskwiniami

Marta Czarnecka
Marta Czarnecka
Sernik od niepamiętnych czasów dla wielu stanowi najsmaczniejsze ciasto świata. Warto zadbać o to, by na uginającym się od wielkanocnych bab i mazurków stole, on również znalazł swoje miejsce.
Wielkanoc w Bydgoszczy - informacje
  • Ciasto
Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 14 dag margaryny
  • 1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i ugnieść. Rozłożyć na blachę.

Na ciasto rozłożyć brzoskwinie i gotową masę serową.

Piec ok. 40 minut w temperaturze 150- 200 stopni.  Pod koniec pieczenia ubić 4 białka z 4 łyżkami cukru, wyłożyć na ciasto i podpiec. 


  • Masa serowa
Składniki:

  • 1 kg sera (gotowej masy na sernik)
  • 2 szklanki mleka
  • 2 paczki budyniów śmietankowych
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 mała szklanka cukru
  • 4 żółtka + 2 jajka (całe)
  • 2 paczki cukru waniliowego
Wykonanie:


Jajka ubić z cukrem, dodać cuker waniliowy, ser z dodatkiem oleju. Budynie rozrobić w dwóch szklankach mleka i dodać do sera.

Uwaga!

Sernik najlepszy jest następnego dnia, kiedy ciasto nasiąknie masą. Wtedy też łatwiej się kroi.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto