Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Sałatka z makrelą
Składniki:
Sałata lollo bianco, lollo rosso, roszponka - ok. 100 g
Pół wędzonej makreli (średniej wielkości)
Świeży ogórek (ok. 50 g), pomidorki cherry (ok. 50 g), kukurydza (ok. 50 g), por (ok. 50 g)
Sól, pieprz, oliwa, limonka
Sposób przygotowania:
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki; ogórek kroimy w cząstki, pomidorki cherry na połówki, por w talarki; dodajmy kukurydzę, kawałki makreli, skrapiamy oliwą, sokiem z limonki, przyprawiamy solą i pieprzem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?