Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Składniki:
Sałata lodowa
Ser Lazur
Gruszki w zalewie
Orzechy włoskie
Rucola
Sos vinegret:
Oliwa z oliwek
Musztarda
Czosnek
Sok z cytryny
Gorąca woda
Sól, pieprz, cukier - szczypta
Sposób przygotowania:
Do naczynia wlewamy musztardę i dodajemy do niej czosnek, sól, pieprz i cukier. Następnie wszystkie składniki dokładnie blendujemy dodając powoli sok z cytryny. Na koniec hartujemy sos gorącą wodą, ponownie blendując go do uzyskania klarownej konsystencji.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?