Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem

KL, oprac.: DS
W cyklu "Lubelskie na talerzu" polecamy państwu przepis na rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Filet z kurczaka gotujemy lub pieczmy kroimy w małą kostkę. Posiekany czosnek , paprykę i cebulę podsmażamy na maśle, oprószamy mąką i dodajemy mleko, i zioła prowansalskie.

Po zagotowaniu dodajemy kurczaka i ostudzamy. Z ciasta francuskiego kroimy w kwadraty 8/8 cm , nakładamy na środek farsz składamy na pół i w kostkę . Pieczemy w temperaturze 180 ' C


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto