Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na pyszny tort w 15 minut
Składniki:
jasne spody tortowe Dan Cake
litr słodkiej 36 % śmietanki
150 g cukru
ulubione owoce
garść prażonych migdałów
polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?