Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na placuszki bananowe
Składniki:
jajka - 2 szt.
mąka - 400 g
mleko - pozwalające uzyskać konsystencję gęstej śmietany
banan - 2 szt.
cukier - 50 g
cukier waniliowy - torebka.
Sposób przygotowania:
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem pudrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy mleko do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Banany obieramy ze skórki, przedzielamy na pół i kroimy na ok. 5-cm kawałki. Banany delikatnie mieszamy z ciastem, smażymy racuszki na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?