Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na pieczonego łososia norweskiego

oprac.: DS
Przepis na pieczonego łososia norweskiego
Przepis na pieczonego łososia norweskiego Old Pub
Dzisiaj proponujemy państwo przepis na pieczonego łososia norweskiego podanego z purée z kalafiora i koziego sera z emulsją z pietruszki i anchois i orzechami włoskimi[

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Pieczony łosoś norweski podany na purée z kalafiora i koziego sera z emulsją z pietruszki i anchois i orzechami włoskimi

Składniki:
filet z łososia; cytryna; musztarda ziarnista; czosnek; olej
sól, pieprz; kalafior (najlepiej świeży); gałka muszkatołowa; kozi ser; szalotka

Sposób przygotowania:
Z cytryny, musztardy, czosnku i przypraw robimy marynatę, w której marynujemy kawałki łososia przez około 2 godziny.
Kalafior gotujemy w mleku z szalotką do miękkości, odcedzamy, dodajemy gałkę, kozi ser, odrobinę słodkiej śmietany oraz przyprawy do smaku, wszystkie składniki miksujemy.

Łososia wyjmujemy z marynaty, pieczemy w nagrzanym piecu 180 C przez ok. 15 min. Układamy na talerzu na gorącym purée, dekorujemy emulsją pietruszkową, pomidorkami koktajlowymi i gałązkami świeżego koperku.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto