Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem
Składniki:
filet łososia
szpinak baby ok. 100-150 g (wg uznania)
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Filet łososia nacinamy wzdłuż w tzw. książkę i dodajemy ulubione przyprawy (koniecznie sól i pieprz). Następnie siekamy czosnek i wrzucamy go do rondelka na rozgrzaną oliwę. Chwileczkę przysmażamy. Następnie dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem aż zmięknie. Tak przygotowanym farszem smarujemy łososia, rolujemy go i gotujemy techniką sous-vide przez 28 minut w temperaturze 56 stopni. Technika sous-vide polega na gotowaniu potraw w wodzie w szczelnie zamkniętym worku. Dzięki temu dania zachowują swój naturalny smak i jakość. Po zakończeniu gotowania, wyjmujemy łososia, kroimy w talarki i podajemy z listkami szpinaku.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?